Aromat przetworzony -
produkty otrzymane zgodnie z dobrą praktyką produkcyjną przez ogrzewanie do temperatury nie wyższej niż 180°C przez okres nie dłuższy niż 15 minut mieszaniny składników, bez względu na to czy mają one właściwości aromatyzujące, z których co najmniej jeden składnik zawiera azot aminowy, a inny jest cukrem redukującym
Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r.o bezpieczeństwie żywności i żywienia art.3.3 pkt.4
- Wzór oświadczenia woli
- WEZWANIE DO OPUSZCZENIA LOKALU MIESZKALNEGO
- współwłasność+w+częściach+ułamkowych2
- CBDKW
- VAT-8
- wsparcie
- POZ
- prawa ksiąg wieczystych
- pozew+o+o+ustanowienie+rozdzielności+majątkowej+między+małżonkami
- świadczeniach opieki zdrowotnej
- bik
- dokonanie czynności prawnej
- podatek+dochodowy+od+osób+prawnych
- obowiązek składania sprawozdań przez opiekuna prawnego
- Biuro+Informacji+Kredytowej4
- prawo do renty z tytułu niezdolności do pracy
- współwłasność+w+częściach+ułamkowych2
- uczestnik postępowania
- wniosek o przekształcenie działki
- zawiadomienie sądu
- WEZWANIE DO OPUSZCZENIA LOKALU MIESZKALNEGO
- cyberszpiegostwo
- część etatu
- wspólnik spółki jawnej
- zakres ubezpieczenia
- miejsce zamieszkania osoby fizycznej
- ustalenie miejsca zamieszkania
- praca w okresie ciąży
- uzyskanie pozwolenia na budowę
- urlop chorobowy
- Ugoda pozasądowa w sprawie niezapłaconej faktury
- Umowa współpracy pomiędzy przedsiębiorcami
- Zawiadomienie o wypowiedzeniu pełnomocnictwa procesowego
- Zgłoszenie wierzytelności do masy upadłości Amber Gold Sp. z o. o.
- Wniosek o rozstrzygnięcie o wyłączeniu odpowiedzialności małżonka za zobowiązania drugiego małżonka
Wyszukiwana fraza:
aromat

Aromat dymu wędzarniczego
ekstrakty dymu wędzarniczego stosowanego w tradycyjnych procesach wędzenia żywności; Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r.o bezpieczeństwie żywności i żywienia art.3.3 pkt.3
Typ: Definicja
Data utworzenia: 22 listopada 2011
Aromat przetworzony
produkty otrzymane zgodnie z dobrą praktyką produkcyjną przez ogrzewanie do temperatury nie wyższej niż 180°C przez okres nie dłuższy niż 15 minut mieszaniny składników, bez względu na to czy mają one właściwości aromatyzujące, z których co najmniej jeden składnik zawiera azot aminowy, a inny jest cukrem redukującym Ustawa z dnia…
Typ: Definicja
Data utworzenia: 22 listopada 2011
Kontrole Inspekcji Handlowej
Statystyczny Polak wypija rocznie 2 litry wina i zjada 1,2 kg czekolady. Przepisy Unii Europejskiej w szczegółowy sposób regulują kwestie związane z jakością handlową oraz oznakowaniem zarówno wyrobów winiarskich, jak i czekoladowych oraz w polewie czekoladowej. Regulacje wprowadzają m.in. definicje poszczególnych produktów czy obowiązek umieszczania…
Typ: Artykuł
Kategoria: Prawo
Data utworzenia: 15 lipca 2010
Jakie informacje powinny się znaleźć na opakowaniach kosmetyków?
W każdym domu znajdują się kosmetyki – sięgasz po nie odruchowo na półkę w sklepie nie bacząc na to, co tak naprawdę jest napisane na ich opakowaniach. Mało kto wie, że to jakie informacje powinny się znaleźć na opakowaniu jest wprost określone przez obowiązujące przepisy.
Typ: Artykuł
Kategoria: Prawa konsumenta
Data utworzenia: 5 grudnia 2014
Wina i nalewki lecznicze
Wino z pieprzu lub z korzeni czerwonej papryki na uporczywy kaszel, orzechówka na schorzenia przewodu pokarmowego, a nalewka z dziurawca na dobry humor? Czy to jest możliwe? Oczywiście! Winami i nalewkami, które swój niepowtarzalny smak i aromat
Typ: Książka
Kategoria: Różne
Data utworzenia: 1 maja 2011
Aromaterapia Pytania i odpowiedzi
Czy stres staje się dla Ciebie nie do zniesienia, marzysz o chwili relaksu? A może czeka Cię intensywna praca? Chcesz w przyjemny sposób walczyć z przeziębieniem, bezsennością lub zmęczeniem? Sięgnij po olejki eteryczne roślin stosowane w skutecznej i nieskomplikowanej metodzie poprawy zdrowia, urody i samopoczucia, jaką jest aromaterapia. Odpowiednio…
Typ: Książka
Kategoria: Medycyna
Data utworzenia: 1 maja 2011
Encyklopedia leczniczych aromatów Kadzidła Olejki Napary
Scott Cunningham stworzył najobszerniejsze kompendium wiedzy o kadzidłach, olejkach i naparach, ich właściwościach i magicznych zastosowaniach. Znajdziesz tu odwiecznie skrywane sekrety przyrządzania tajemniczych mieszanek. Od teraz możesz własnoręcznie stworzyć kadzidła, olejki, maści, napary, mydła rytualne. Nie potrzebujesz żadnych skomplikowanych…
Typ: Książka
Kategoria: Religia
Data utworzenia: 1 maja 2011
Aromaterapia praktyczna
„Aromaterapia nie jest magicznym czary-mary, ani cudownym lekarstwem na wszystko” – tak napisała autorka i miała rację. Aromaterapia, niekonwencjonalna metoda leczenia, łączy medycynę naturalną i zielarstwo. Wprowadzenie do organizmu zapachów olejków eterycznych to sposób na pokonanie wszelkich dolegliwości fizycznych, a także tych wpływających…
Typ: Książka
Kategoria: Różne
Data utworzenia: 1 maja 2011
Vademecum olejków eterycznych i aromaterapii
W tej niezwykłej publikacji znajdziesz opisy olejków eterycznych na absolutnie każdą okazję i do każdego zastosowania, jakie mógłbyś sobie wyobrazić. Została ona napisana przez Valerie Ann Worwood, posiadającą, tytuł doktora medycyny naturalnej, konsultantkę koncernów kosmetycznych i jedną z najczęściej cytowanych specjalistek z tej dziedziny. Autorka…
Typ: Książka
Kategoria: Różne
Data utworzenia: 1 maja 2011
« Poprzednia | 1 | 2 | Następna » |