Jesteś tutaj: Strona główna serwisu Strona głównażywność
Nowa żywność -

 żywność i składniki żywności, do których ma zastosowanie rozporządzenie (WE) nr 258/97 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 stycznia 1997 r. dotyczące nowej żywności i nowych składników żywności (Dz. Urz. WE L 43 z 14.02.1997, str. 1; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 13, t. 18, str. 244), zwane dalej „rozporządzeniem nr 258/97”, zgodnie z art. 1 tego rozporządzenia

Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r.o bezpieczeństwie żywności i żywienia art.3.3 pkt.17

 
 
Wyszukiwana fraza:

żywność

Archiwum wyszukiwanych fraz prawnych Znaleziono 112 publikacji spełniających kryteria wyszukiwania.

Kancelaria Brokera Ubezpieczniowego "MARSHAL" Sp. z o.o. (Dzierżoniów)

medycznej - błędy zawodowe profesjonalnych konsultantów - szkody wywołane przez produkt niebezpieczny - szkody wywołane przez żywność genetycznie modyfikowaną - szkody wywołane zatruciem środowiska i inne

Kategoria: Inna

Analiza ryzyka

analizę ryzyka w rozumieniu art. 3 pkt 10 rozporządzenia nr 178/2002 Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r.o bezpieczeństwie żywności i żywienia art.3.3 pkt.1

Data utworzenia: 22 listopada 2011

Aromat dymu wędzarniczego

ekstrakty dymu wędzarniczego stosowanego w tradycyjnych procesach wędzenia żywności; Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r.o bezpieczeństwie żywności i żywienia art.3.3 pkt.3

Data utworzenia: 22 listopada 2011

Aromat przetworzony

produkty otrzymane zgodnie z dobrą praktyką produkcyjną przez ogrzewanie do temperatury nie wyższej niż 180°C przez okres nie dłuższy niż 15 minut mieszaniny składników, bez względu na to czy mają one właściwości aromatyzujące, z których co najmniej jeden składnik zawiera azot aminowy, a inny jest cukrem redukującym Ustawa z dnia…

Data utworzenia: 22 listopada 2011

Cechy organoleptyczne

zespół cech obejmujących smak, zapach, wygląd, w tym barwę i konsystencję, środków spożywczych, które można wyodrębnić i ocenić przy pomocy zmysłów człowieka Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r.o bezpieczeństwie żywności i żywienia art.3.3 pkt.6

Słowa kluczowe: bezpieczeństwo, cechy, ochrona, żywienie
Data utworzenia: 22 listopada 2011

Data minimalnej trwałości

datę, do której prawidłowo przechowywany środek spożywczy zachowuje swoje właściwości; data powinna być poprzedzona określeniem „najlepiej spożyć przed” albo określeniem „najlepiej spożyć przed końcem” Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r.o bezpieczeństwie żywności i żywienia art.3.3 pkt.7

Data utworzenia: 22 listopada 2011

Dobra praktyka higieniczna

działania, które muszą być podjęte, i warunki higieniczne, które muszą być spełniane i kontrolowane na wszystkich etapach produkcji lub obrotu, aby zapewnić bezpieczeństwo żywności Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r.o bezpieczeństwie żywności i żywienia art.3.3 pkt.8

Słowa kluczowe: bezpieczeństwo, ghp, ochrona, żywienie
Data utworzenia: 22 listopada 2011

Dostawy bezpośrednie

działalność, o której mowa w art. 1 ust. 2 lit. c rozporządzenia nr 852/2004 Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r.o bezpieczeństwie żywności i żywienia art.3.3 pkt.10

Data utworzenia: 22 listopada 2011

Enzym spożywczy

enzym spożywczy w rozumieniu art. 3 ust. 2 lit. a rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1332/2008 z dnia 16 grudnia 2008 r. w sprawie enzymów spożywczych, zmieniającego dyrektywę Rady 83/417/EWG, rozporządzenie Rady (WE) nr 1493/1999, dyrektywę 2000/13/WE, dyrektywę Rady 2001/112/WE oraz rozporządzenie (WE) nr 258/97 (Dz. Urz…

Słowa kluczowe: bezpieczeństwo, enzym, ochrona, żywienie
Data utworzenia: 22 listopada 2011

Informowanie o ryzyku

informowanie o ryzyku w rozumieniu art. 3 pkt 13 rozporządzenia nr 178/2002; Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r.o bezpieczeństwie żywności i żywienia art.3.3 pkt.11

Data utworzenia: 22 listopada 2011
« Poprzednia 1  |  2  |  3  |  4  |  5 … 12 Następna »
® 2008 - 2021 SerwisPrawa.pl sp. z o.o. Korzystanie z portalu oznacza akceptację regulaminu.