Nowa żywność -
żywność i składniki żywności, do których ma zastosowanie rozporządzenie (WE) nr 258/97 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 stycznia 1997 r. dotyczące nowej żywności i nowych składników żywności (Dz. Urz. WE L 43 z 14.02.1997, str. 1; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 13, t. 18, str. 244), zwane dalej „rozporządzeniem nr 258/97”, zgodnie z art. 1 tego rozporządzenia
Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r.o bezpieczeństwie żywności i żywienia art.3.3 pkt.17
- Wzór oświadczenia woli
- WEZWANIE DO OPUSZCZENIA LOKALU MIESZKALNEGO
- współwłasność+w+częściach+ułamkowych2
- CBDKW
- VAT-8
- wsparcie
- POZ
- podatek+dochodowy+od+osób+prawnych
- obowiązek składania sprawozdań przez opiekuna prawnego
- prawa ksiąg wieczystych
- pozew+o+o+ustanowienie+rozdzielności+majątkowej+między+małżonkami
- świadczeniach opieki zdrowotnej
- bik
- dokonanie czynności prawnej
- obowiązki pracowników
- odstąpienie od umowy
- ubezpieczenie na wakacje
- wynagrodzenie małoletnich dzieci
- adresy wspólników
- prawo do renty z tytułu niezdolności do pracy
- współwłasność+w+częściach+ułamkowych2
- uczestnik postępowania
- wniosek o przekształcenie działki
- zawiadomienie sądu
- WEZWANIE DO OPUSZCZENIA LOKALU MIESZKALNEGO
- cyberszpiegostwo
- część etatu
- wspólnik spółki jawnej
- zakres ubezpieczenia
- miejsce zamieszkania osoby fizycznej
- KRS - W10
- Wzór odwołania od decyzji o odmowie przyznania renty z tytułu niezdolnosci do pracy
- Wniosek o umorzenie składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne dla osób osób nie prowadzących pozarolniczej działalności w dniu 1 września 2012 r. oraz w dniu złożenia wniosku o umorzenie
- Cofnięcie apelacji przez powoda
- Oświadczenie o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych
Wyszukiwana fraza:
żywność

Kancelaria Brokera Ubezpieczniowego "MARSHAL" Sp. z o.o. (Dzierżoniów)
medycznej - błędy zawodowe profesjonalnych konsultantów - szkody wywołane przez produkt niebezpieczny - szkody wywołane przez żywność genetycznie modyfikowaną - szkody wywołane zatruciem środowiska i inne
Typ: Wizytówka
Kategoria: Inna
Analiza ryzyka
analizę ryzyka w rozumieniu art. 3 pkt 10 rozporządzenia nr 178/2002 Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r.o bezpieczeństwie żywności i żywienia art.3.3 pkt.1
Typ: Definicja
Data utworzenia: 22 listopada 2011
Aromat dymu wędzarniczego
ekstrakty dymu wędzarniczego stosowanego w tradycyjnych procesach wędzenia żywności; Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r.o bezpieczeństwie żywności i żywienia art.3.3 pkt.3
Typ: Definicja
Data utworzenia: 22 listopada 2011
Aromat przetworzony
produkty otrzymane zgodnie z dobrą praktyką produkcyjną przez ogrzewanie do temperatury nie wyższej niż 180°C przez okres nie dłuższy niż 15 minut mieszaniny składników, bez względu na to czy mają one właściwości aromatyzujące, z których co najmniej jeden składnik zawiera azot aminowy, a inny jest cukrem redukującym Ustawa z dnia…
Typ: Definicja
Data utworzenia: 22 listopada 2011
Cechy organoleptyczne
zespół cech obejmujących smak, zapach, wygląd, w tym barwę i konsystencję, środków spożywczych, które można wyodrębnić i ocenić przy pomocy zmysłów człowieka Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r.o bezpieczeństwie żywności i żywienia art.3.3 pkt.6
Typ: Definicja
Data utworzenia: 22 listopada 2011
Data minimalnej trwałości
datę, do której prawidłowo przechowywany środek spożywczy zachowuje swoje właściwości; data powinna być poprzedzona określeniem „najlepiej spożyć przed” albo określeniem „najlepiej spożyć przed końcem” Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r.o bezpieczeństwie żywności i żywienia art.3.3 pkt.7
Typ: Definicja
Data utworzenia: 22 listopada 2011
Dobra praktyka higieniczna
działania, które muszą być podjęte, i warunki higieniczne, które muszą być spełniane i kontrolowane na wszystkich etapach produkcji lub obrotu, aby zapewnić bezpieczeństwo żywności Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r.o bezpieczeństwie żywności i żywienia art.3.3 pkt.8
Typ: Definicja
Data utworzenia: 22 listopada 2011
Dostawy bezpośrednie
działalność, o której mowa w art. 1 ust. 2 lit. c rozporządzenia nr 852/2004 Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r.o bezpieczeństwie żywności i żywienia art.3.3 pkt.10
Typ: Definicja
Data utworzenia: 22 listopada 2011
Enzym spożywczy
enzym spożywczy w rozumieniu art. 3 ust. 2 lit. a rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1332/2008 z dnia 16 grudnia 2008 r. w sprawie enzymów spożywczych, zmieniającego dyrektywę Rady 83/417/EWG, rozporządzenie Rady (WE) nr 1493/1999, dyrektywę 2000/13/WE, dyrektywę Rady 2001/112/WE oraz rozporządzenie (WE) nr 258/97 (Dz. Urz…
Typ: Definicja
Data utworzenia: 22 listopada 2011
Informowanie o ryzyku
informowanie o ryzyku w rozumieniu art. 3 pkt 13 rozporządzenia nr 178/2002; Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r.o bezpieczeństwie żywności i żywienia art.3.3 pkt.11
Typ: Definicja
Data utworzenia: 22 listopada 2011
« Poprzednia | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 … 12 | Następna » |