Jesteś tutaj: Strona główna serwisu Strona głównaśrodek spożywczy zepsuty
Środek spożywczy zepsuty -

 środek spożywczy, którego skład lub właściwości uległy zmianom wskutek nieprawidłowości zaistniałych na etapie produkcji, obrotu lub pod wpływem działań czynników naturalnych, takich jak: wilgotność, czas, temperatura lub światło, albo wskutek obecności drobnoustrojów, a także zanieczyszczeń, powodujących, że nie nadaje się on do spożycia zgodnie z jego przeznaczeniem w rozumieniu art. 14 ust. 2 lit. b i ust. 5 rozporządzenia nr 178/2002

Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r.o bezpieczeństwie żywności i żywienia art.3.3 pkt.46

 
 
Wyszukiwana fraza:

środek spożywczy zepsuty

Archiwum wyszukiwanych fraz prawnych Znaleziono 2 publikacje spełniające kryteria wyszukiwania.

Środek spożywczy zepsuty

środek spożywczy, którego skład lub właściwości uległy zmianom wskutek nieprawidłowości zaistniałych na etapie produkcji, obrotu lub pod wpływem działań czynników naturalnych, takich jak: wilgotność, czas, temperatura lub światło, albo wskutek

Data utworzenia: 22 listopada 2011

Poradnik konsumenta: Jak czytać datę ważności produktów spożywczych?

Święta nadchodzą wielki krokami, a wraz z nimi bożonarodzeniowe przygotowania. Poza corocznymi porządkami, które stanowią już polską „tradycję”, ważne miejsce w przedświątecznym chaosie zajmują zakupy. Kupujemy nie tylko prezenty dla najbliższych (choć stanowi to zdecydowanie najprzyjemniejszą część świątecznych przygotowań), ale również…

Data utworzenia: 8 grudnia 2014
« Poprzednia 1 Następna »
® 2008 - 2023 SerwisPrawa.pl sp. z o.o. Korzystanie z portalu oznacza akceptację regulaminu.